Titanium juwelen

De titanium juwelen zijn niet zo lang in de juwelen wereld. Titanium werd in de vroege jaren van 90 geïntroduceerd en heeft tot op heden een aanzienlijke populariteit gekregen. Door zijn specifieke eigenschappen zoals licht, veelzijdig stijl, duurzaamheid, corrosie bestendig en anti allergische is deze type metal een serieus concurrent geworden in de juwelen markt.

Door zijn lichte gewicht kan je kettingen dragen met grote edelstenen. Vele mensen dragen geen juwelen wegen hun grote gewicht dat niet zo aangenaam voelt. Met titanium heb je die problemen niet.

Titanium juwelen hebben enorme veelzijdige stijlen. Hierdoor kunnen de edelstenen meer zichtbaarheid tonen dan andere type zettingen. De glans en schittering is nog beter dan bij andere type metalen.

De haarde eigenschap van titanium biedt een uitstekende duurzaamheid voor de juwelen. Er kunnen geen krassen ontstaan op dit type juwelen. Het kan goed tegen hoge temperaturen waardoor geen vervormingen kunnen ontstaan.

In vele gevallen je moet voorzichtig zij als je juwelen in contact komen met allerlei chemicaliën. Bij titanium is er geen risico om zulke schaden te krijgen, je kan gerust ermee gaan zwemmen of andere activiteiten doen.

Eigenschappen van Titanium

Vele mensen zijn heel gevoelig voor het dragen van juwelen. Ze kunnen huid allergie krijgen. Bij titanium heb je zulke reacties niet en het is volledig veilig. Titanium is tegenwoordig heel populair en gewild. Door zijn sterke eigenschappen het is een prachtige juwelen materiaal geworden.

Natuurlijk zij er ook andere type materialen voor het vervaardigen van juwelen. De meest traditionele is de goud. De platina heeft voorbije jaren ook heel wat populariteit gekregen.

Voor trouwringen goud, platina of titanium?

Voor trouwringen raden wij altijd aan om voor goud of platina te kiezen. Deze zijn goede investeringen en veroorzaken bijna geen allergieën.

Bij Suela maken wij alles op maat. Indien u 4 weken kan wachten dan kunt u gerust langs komen, dan maken wij jullie droom trouwringen of verlovingsring op maat. Indien u last minute wedding hebt en dringend trouwringen nodig heeft, dan kunt u best bij Elnora terecht. Ons trouwringen designer Robin heeft aantal ontwerpen voor Elnora gemaakt. Wij hebben dus goede ervaringen met hun.

Wanneer titanium trouwringen?

Indien u een kleine budget heeft zijn titanium trouwringen een top keuze. U heeft dan de keuze tussen zilver of titanium. Meeste pannen prefereren titanium omdat deze een meer mannelijke uitstraling heeft. Wij hebben geen zilveren juwelen meer in ons collectie. Indien u zilveren trouwringen wenst te kopen kunt u best bij uw lokale juwelier langs te gaan. Meeste zilveren ringen worden massa geproduceerd. Hierdoor ligt de kwaliteit dan lager dan voorbeeld bij gouden of platina ringen.

Conclusie:

Titanium juwelen is een top alternatieve voor goud en platina. Ze gaan heel lang mee en kosten bijna 8 keer minder dan gouden juwelen.

Wij maken zelf geen titanium juwelen, maar we beschikken over een redelijk grote assortiment van ringen, kettingen en armbanden.

 

Top