6 adviezen

Wanneer je juwelen koopt, zijn ze in een uitstekende staat. Ze blinken, schijnen en hebben mooie glans. Echter na enkele maanden zie je dat er toch wat verschil is ontstaan. De juwelen hebben regelmatig onderhoud nodig om hun schoonheid en schittering te behouden. Vele mensen vergeten dit en denk dat dit de fout van de juwelier is. Hieronder volgen onze 7 tips om je juwelen goed te onderhouden en altijd in mooie staat te behouden.

Tip 1:

Je kan je juwelen in doekjes bewaren, in speciale juweel dozen en zelfs in plastiek zaken. Door de juwelen goed te bewaren en geen schade eraan toe brengen, zullen deze voor lange tijd meegaan.

Tip2:

Vergeet niet om eerst je juwelen af te doen, vooraleer je je juwelen gaat af doen. Zo vermijd je dat je kleren je juwelen zullen beschadigen.

Tip3:

Juwelen gemaakt van zilver of van goud, moet je best in plastiek luchtdichte zaken doen, zo zullen ze niet geoxideerd kunnen worden door de lucht.

Tip4:

Het is best om je juwelen altijd apart te houden van elkaar. Probeer aparte dozen of doekjes te hebben voor elke type juweel.

Tip5:

Als je juwelen hebt met edelsteen is het best om ze eerst in warm water te zetten. Dan moet je ze met zeep wat zachtjes wrijven en met een doekje goed afdrogen.

Tip6:

Vergeet niet om alle instructies van alle schoonmaak middelen te lezen. Sommige zijn kunnen schadelijk zijn voor juwelen.

Top